Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


olcsó, gyors vacsorák

Rizspapír tésztából almás- sütemény

Két almát meghámoztam, kisebb kockára vágtam, és megpároltam egy kis folyékony édesítőt, fahéjat kevertem hozzá. A rizspapír tésztakorongokat folyó-víz alatt áthúztam háromszor-négyszer, hogy megpuhuljanak. A korongok közepére tettem egy kupac félpuhára párolt almát, feltekertem, két oldalát behajtottam, ráraktam a tepsire, és egy kis oliva olajjal bekentem a tetejét, és kb. 20 perc alatt megsütöttem. Olyan lesz, mint az almás rétes.

rizspapir-teszta.jpg

Liszt és cukor nélküli mákos sütemény

Előre bocsátom, hogy nekem hónapok óta nem működik a gáz-sütőm, így egy szendvics sütőben készülnek a sütemények. Ez általában két embernek elégséges is, kb 3-3 normál szeletet lehet pl. az almás pitéből vágni, a tepsi mérete kb. 25x14 cm. Tehát így készült ebben a mákos sütemény. Egy tojás fehérjét felvertem kemény habbá, egy kis folyékon édesítővel, majd tettem bele három csapott evőkanál darált mákot, egy csapott evőkanál kókusz reszeléket, óvatosan összeforgattam a habbal. Belekerült még egy evőkanálnyi mazsola. A masszát előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütöttem, majd hosszában két felé vágtam, és megkentem barack lekvárral, a két csíkot egymásra helyeztem. A tetejét is megkentem barack lekvárral, és megszórtam zsírszegény kakaóporral. Ilyen lett:

mak-torta.jpgmaktorta-2.jpg

 

 

 

 

 

Halrudak - aprított tonhalból

Egy aprított tonhal konzervet egy mélyebb tálba tettem, azt megszórtam zabpehellyel, és zabkorpával, állni hagytam. Egy tojás sárgájával összekevertem, kicsit megsóztam, és tettem bele bőségesen szárított kaprot, majd még hagytam kb. negyed órát állni, hogy a zabpehely és a korpa jól bedagadjon, puhuljon. Normál zsemlemorzsába forgatva olajban kisütöttem. Ehhez én csípős szárazbab főzeléket szervíroztam, amit zsírtalan joghurttal még pikánsabbá tettem.

halrudak.jpg

Csirkemell csíkok paradicsommal és póré hagymával 

egy fél kicsontozott csirkemellett félujjnyi vastag csíkokra vágtam, egy serpenyőbe kb. 1 kanálnyi olíva olajat tettem, majd bele a húst, kb. 8 cm hosszú zöld pórészárat karikára vágva hozzászórtam, majd még egy kiskockára vágott paradicsomot is. Az egészet megsóztam, bőven megszórtam darált köménymaggal, és egy kis bazsalikommal. Először erős tüzön - nagy lángon átpirítottam, majd lefedve kislángon tovább pároltam addig, amíg a leve, felére sűrüsödött. Orsó tésztát adtam hozzá, és tálalás előtt megszórtam fetasajt "morzsával". Ez így kb. két adag.

csirkemell-csikok.jpg

 

Sült csirekcomb párolt tökkel, krumplipuffanccsal és kapros tejföllel

A sült csirkecombot egy kis baromfi füszerkeverékkel beszórtam, s nagyon kevés olivaolajjal kikent vaslábosban megsütöttem.

Egy kis töltetni való cukinit felkockáztam, s szintén kevés oliván megpároltam, csak sózni kellett.

3 db közepes krumplit megfőztem sósvízben, majd megtörtem, kevés lisztet tettem hozzá, s összegyúrtam. Ez tulajdonképpen a szilvás gombóc tésztája is. Majd a tésztát egy hengerré formáztam, s késsel korongokat vágtam belőle, és kisütöttem. Íme: a végeredmény:

sult-csirke-parolt-tok.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Villás reggeli :-)

Itt a tök szezon, s ki kell használni, egyrészt azt, hogy friss zöldség kerül az asztalra, másrészt viszont azt, hogy most nagyon olcsó, és pillanatok alatt kész van. Ez egy nagyon egyszerű villásreggeli. Olivaolajon megpároltam egy közepes fej hagymát, arra ráraktam a kockára vágott cukkinit, majd a kockára vágott párizsit - én csak a szója és glutén mentes eFeF párizsit veszem meg, ez még valóban a "békebeli" ízű és állagú - amikor az egész átsült, akkor két tojást összekevertem egy kis tejjel, és az egészre ráöntöttem, rázogatva megsütöttem. A tetejére egy kis reszelt sajt került.

 

reggeli-hagymastokosparizsisrantotta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halas tál - tipiával

Mi nagyon szeretjük a halat, s szerintem az átlagnál kicsit többet is eszünk belőle. Egészen biztos hogy havonta egyszer valamilyen formában az asztalunkra kerül, de van, hogy többször is, attól függ, hogy milyen halat sikerül beszerezni. Ez most itt tipiából készült, fagyasztott, filézett, tengeri hal. Nagyon jó az ára, és finom, ajánlom mindenkinek. A hal csak paprikás lisztbe lett megforgatva, és kisütve, ebbe a lisztb lett beleforgatva a szeletekre vágott kápia paprika is, és kisütöttem azt is. ezen kívül a tálra került  a párizsiból összesen négy kb. fél centi vastagságú szelet, valamint két darab közepes krumpli hasábokra vága és sütve, uborka lereszelve, fokhagymás yoghurttal kikeverve - magyarán "áltzatziki":-) Kettőnk vacsorája volt úgy, hogy másnap reggelire is maradt belőle.

halas-tal-tipia.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brokkolival és darált hússal rakott spagetti

A darált húst piritott hagymán megdinszteltem, füszereztem (só, bors, bazsalikom), a brokkolit megpároltam félpuhára sós vízben, és a spagettit megfőztem. Majd rétegezve belekerültek a tálba: tészta, brokkoli, hús, brokkoli, tészta sorrendben. A tetején tejfölben elkevert reszelt sajt volt, s így sütöttem meg a sütőben.

brokkolis-daralthusos-rakott-spagetti.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tálaláskor így nézett ki:

brokkolis-daralthusos-rakott-spagetti-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyümölcs saláta - minden este....

Ha nem is ilyen, de minden este az utolsó fogás - néha az ágyban, tévézés közben, a gyümölcs - néha saláta formájában. Ebben most ringó, őszibarack, nektarin, és körte volt.

gyumolcssalata.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

Profilkép


 


Utolsó kép


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Június / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 69548
Hónap: 381
Nap: 34